Samtal med en terapeut

Tänk hur mycket allting har förändrats egentligen. Hur stor skillnad det är på personlig utveckling idag och för tio år sedan. Nu finns det så många olika kurser och annat liknande som man kan göra. Det blir dock samtidigt väldigt vanligt att gå på terapisamtal också, för personer som inte känner sig trygga i sig själva och som behöver gå och prata med någon med HBTQ kompetens för att få klarhet i hur de egentligen känner.

Det är klart att det kan vara svårt att hitta sig själv och att försöka komma fram till vem man är, vilket man genom samtal med en terapeut med kompetens inom HBTQ frågor på Kognitiva PT kan få hjälp med att gräva fram och upptäcka. Men jag tycker framförallt att det handlar om att skapa sig själv. Det finns något fint citat om det, kommer inte ihåg exakt hur det går nu, men det lyder ungefär ”livet handlar inte om att hitta dig själv utan om att skapa dig själv”. Genom allting du gör så utvecklas du som person och lär dig nya saker. Blir starkare. Och agerar på olika sätt beroende på hur man har utvecklats som person.

Kognitiva PT är en mottagning med kompetenta terapeuter som erbjuder just många samtal inom området HBTQ samt om personlig utveckling och som man kan vända sig till om man känner att man just behöver prata med någon som är aktiv inom det området. Behöver man så ska man inte tveka över att gå och prata med någon. Någon med utbildning och vana kring att samtala med personer som behöver råd i livet och som vet hur de ska förhålla sig till olika problem.